SolarBee


Általános leírás Működési elv Élővízi alkalmazások Ivóvíz-minőség javítása Szennyvizes alkalmazások Modellek és típusok


Általános leírás

SolarBee

A Malatech Water Kft. a SolarBee®, Inc vállalatot egyedülálló termékével büszkén képviseli Magyarországon 2007. januárjától. A SolarBee®, Inc a világon vezető szerepet tölt be a természetes állóvizek, ivóvíztározók és –tárolótartályok vízminőségének, valamint az ipari tavak és szennyvíztisztító stabilizációs tavak vízminőségének környezetbarát módon történő javításában. A SolarBee®, Inc által kifejlesztett vízforgató gép napenergiával működik, hálózati áramot nem igényel, alkalmazásával:

  • Természetes vizekben végleg elkerülhető az algaburjánzás, a vízi élővilág oxigénhiány miatti pusztulása,
  • Ivóvíztározó medencékben csökkenthető a vegyszeradagolás, eltűnnek a holtterek, javul az ivóvíz minősége és íze
  • Szennyvíztisztító tavak esetében megszüntethető a bűzhatás, az algaburjánzás, biztosítható a szennyvíztisztítást végző aerob baktériumfajok számára a megfelelő oldott oxigénkoncentráció, ezáltal javítható az elfolyó víz minősége.

Mérföldkövek a fejlesztésben:

  1. A vállalat elkészíti és üzembe helyezi az első napelemmel működő vízforgató berendezését
  2. A szerkezet megkapja a SolarBee® nevet.
  3. Elkészül a többnyire kisebb méretű élővizeken és stabilizációs tavakon alkalmazott SolarBee® berendezéscsalád legnagyobb teljesítményű modellje, amely kapacitása 40.000 l/perc. Ezzel a berendezés alkalmassá vált igazán nagy kiterjedésű tavak kezelésére is.
  4. Elkészül a cég legújabb fejlesztése a SolarBee® berendezésekhez. Az új nagyteljesítményű, kefe nélküli villanymotor olyan akkumulátorral rendelkezik, amely képes annyi energiát raktározni napközben, hogy a berendezés egész éjszaka, napfelkeltéig szünet nélkül tud üzemelni. Ezenkívül a SolarBee® egységek új, jobb minőségű és hosszabb élettartamú rozsdamentes acélszerkezetet kaptak.
  5. A SolarBee mérnökei digitális kontrollerrel látják el a berendezést, így minden egységet az adott tóra vagy tárolótartályra lehet optimalizálni. A SolarBee egységeken GPS jeladót helyeztek el, a berendezések flash-kártyával programozhatóak, lehetőség van adatrögzítésre is. A LED diagnosztika és a SCADA rádióösszeköttetés révén folyamatosan nyomon követhető a SolarBee vízforgató működésével összefüggő minden fontos jellemző és információ valamint a teljesítményük.
  6. -ig több mint 1000 SolarBee®-t telepítettek világszerte élővizeken, stabilizációs tavakon, ipari víztározókon valamint ivóvíztározókban. A SolarBee minden területen bizonyított, üzemelése a vízminőség javulásához vezetett, és ehhez nem volt szükség sem hálózati áramforrásra sem vegyszerek alkalmazására. A cég megalakulása óta több kontinensen számos környezetvédelmi díjat, elismerést és oklevelet kapott.