Pond Pure – Kerti tavak algamentesítése

100% természetes alapú készítmény

Felhasználási terület és adagolási javaslat:

A Pond Pure egy növényi kivonatokból nyert létfontosságú nyomelemeket tartalmazó, 100%-ban természetes eredetű mikroorganizmus-enzim termék, mely alkalmazása, speciális működési mechanizmusaival megállítja a tavakban a víztestben található, úgynevezett planktonikus algák burjánzását, visszaszorítja a számukat, és hosszú távú védelmet nyújt az újbóli burjánzásokkal szemben.

Figyelem: Egy jól működő, “beállt” állóvízben kívánatos bizonyos számú fonalas alga! Ne legyen célja a tulajdonosnak az, hogy steril, “úszómedencét” hozzon létre a kertjében. A tavak – egy kerti tó esetében is – fenekén fontos, hogy az élővilág számára megfelelő, úgynevezett bentikus réteg alakuljon ki (bentosz: a vizi üledék felső, termő rétege), mely elengedhetetlen egy jól működő, természetes vizi körforgáshoz. Megfelelő adagolással a Pond Pure optimalizálja az algák számát, ezáltal úgy lesz szemet gyönyörködtető a tava, hogy közben megmarad a természetes mivoltja is…

 

Adagolás:

Algaburjánzás megelőzése: 1 ml Pond Pure/1 m3 élővíz havonta egyszer.

Erős algásodás visszaszorítására: 4 ml Pond Pure/1 m3 élővíz heti egy alkalommal, míg az alga vissza nem szorul, és a víz átlátszósága jelentősen nem javul. Ezt követően 1 ml Pond Pure/1 m3 élővíz havonta egyszer.

Algaburjánzás megszüntetésére: 10 ml Pond Pure/1 m3 élővíz heti egy alkalommal, míg az algaburjánzás meg nem szűnik, és a víz átlátszósága jelentősen nem javul. Ezt követően 1 ml Pond Pure/1 m3 élővíz havonta egyszer.

Figyelem! A víz oldott oxigénkoncentrációja esszenciális a folyamat szempontjából, ezért annak ellenőrzése igen ajánlott. Javasolt hatékony vízforgatás alkalmazása, vagy mesterséges oxigénbevitel. A víztest forgatásánál, és légbevitelnél különös figyelmet kell fordítani arra, hogy a fenéküledék semmiképpen ne legyen bolygatva. Mikrobiológiát károsító vegyszerek és technikák (pl. UV) alkalmazása a Pond Pure mikroorganizmusainak működését tönkreteszik ill. elpusztítják azokat. A tó feltöltését ellenőrzött vízzel (csapvíz) végezze! Ne használjon ellenőrizetlen kútvizet tava feltöltésére.

Tárolás:

15°C alatti hőmérsékleten, közvetlen napfénytől elzárva, gyermekek számára hozzáférhetetlen, lehetőleg száraz, hűvös helyen tartandó.

OTH Engedély száma: OTH 4699 – 2 /2006


 

Kedves Vásárlónk! A terméket, a kibővült termékkínálatunkat is tartalmazó ÚJ webáruházunkban tudja megvásárolni a “Megrendelem a terméket” linkre kattintva. Várjuk szeretettel a BIOFORCE Világában!