BioGuarde termékcsalád

A BioGuarde termékcsalád minden terméke a biológiai szennyvíztisztítás hatékonyságát növeli, külön terméket kínálva a különböző folyamatokhoz. Minden BioGuarde a kozimáz technológián alapul, a termékek összetevői speciálisan az adott feladatra előállított, természetes eredetű anyagok. A BioGuarde termékek hatásának és működésének alapja, hogy a szennyvíztisztító telepek bioreaktoraiban a meglévő mikrobatömeg organizmusait és az általuk kiválasztott enzimeket képessé teszik arra, hogy magasabb energiaszinten funkcionáljanak, és a szennyezőanyagokat hatékonyabban távolítsák el. A BioGuarde termékek említett összetevői botanikai extraktok, úgy mint kofaktorok, koenzimek, a baktériumfejlődést, – anyagcserét stimuláló fontos tápanyagok és vitaminok. A termékek működésének alapja tehát nem enzimek ill. baktériumok rendszerbe juttatása, de néhány termék /pl. Ammonia Guarde, BioGuarde I-II/ tartalmazza néhány, szintén az adott feladatra szelektált baktériumtörzs képviselőit kis létszámban a legjobb hatás elérése érdekében.

KOI, BOI, szageltvolts
Fonalasods ellen
Denitrifikci
BioGuarde I.
KOI, BOI, szageltávolítás
BioGuarde II.
Fonalasodás ellen
BioGuarde III.
Denitrifikáció
Knhidrogn eltvolts
Anaerob mikrobafejlds
Aerob mikrobafejlds
BioGuarde H2S
Kénhidrogén eltávolítás
BioGuarde Debooster
Anaerob mikrobafejlődés
BioGuarde SP
Aerob mikrobafejlődés
Nitrifikci
Foszfor eltvolts
Zsreltvolts
Ammonia Guarde
Nitrifikáció
Phosphorus Guarde
Foszfor eltávolítás
Grease Guarde
Zsíreltávolítás
Szénhidrogén-szennyezett talajok s vizek kármentesítése

WC karbantartása
SOS 5300 Hydrocarbon Treatment
Szénhidrogén-szennyezett talajok és vizek kármentesítése
C-5 Odor Neutralizer
Szageltávolítás, bűzmentesítés
Flush Guarde
WC karbantartására
Engedélyezés alatt
Még nincs forgalomban!

BioGuarde I – KOI, BOI, szageltávolítás

A BioGuarde I nagy hatékonysággal alkalmazható magas elfolyó BOI és KOI értékeket produkáló szennyvíztelepek esetén, illetve ha az üzemeltető célja a biológiai tisztítási folyamatban képződött fölösiszap mennyiségének csökkentése. A BioGuarde I az esetleges bűzhatásokat is rövid idő alatt megszűnteti.

BioGuarde II – Fonalasodás ellen

A BioGuarde II szennyvíztelepek elő- és utóülepítőit tisztítja hatékonyan, ezen kívül olaj- és zsíreltávolítást /ipari léptékű olaj- és zsírfogók esetén/, valamint szagmentesítést végez. A Nocardia Supplement adalék a fonalas baktériumok elszaporodása elleni védelmet biztosítja.

BioGuarde III – Denitrifikáció

A BioGuarde III a denitrifikációs folyamatok hatékonyságát növeli azzal, hogy egyedi összetevői segítségével az anoxikus zónákban aktív mikroorganizmusok anyagcsere tevékenységét, ezáltal a nitrit, nitrát -> Nitrogén gáz konverziót gyorsítja.

BioGuarde H2S – Kénhidrogén eltávolítás

A BioGuarde H2A BioGuarde H2S szennyvíztisztító telepek anaerob bioreaktoraiban fejlődő kénhidrogén mennyiségét csökkenti jelentősen, de alkalmazható más, szintén anaerob úton működő egyéb rendszereknél is. Működésének alapja, hogy adagolásával az anaerob mikroorganizmusok légzésük során a BioGuarde H2S speciális összetevőiből vonják el az oxigént a kénvegyületek helyett. Ezáltal nem keletkezik kénhidrogén, amely tulajdonképpen az anaerob kénbázisú légzés mellékterméke.

BioGuarde DeBooster – Anaerob mikrobafejlődés

A BioGuarde DeBooster speciális tápanyagai az anaerob reaktorokban és tárolókban jelen lévő anaerob baktériumok szaporodását serkentik, hatékonyságukat növelik. Az anaerob kezelésben gyakori mikrobapopuláció-kihalás után a rendszer működése nagyon rövid idő alatt stabilizálható a termék használatával. A BioGuarde DeBooster speciális tápanyagai az anaerob reaktorokban és tárolókban jelen lévő anaerob baktériumok szaporodását serkentik, hatékonyságukat növelik. Az anaerob kezelésben gyakori mikrobapopuláció-kihalás után a rendszer működése nagyon rövid idő alatt stabilizálható a termék használatával.

BioGuarde SP – Aerob mikrobafejlődés

A BioGuarde SP speciális tápanyagai az aerob bioreaktorok mikrobapopulációinak szaporodását serkentik, és optimális működésüket biztosítják.

Ammonia Guarde – Nitrifikáció

Az Ammonia Guarde szageltávolítás és a képződő fölösiszap mennyiségének csökkentése mellett az ammónia-eltávolítást serkenti, különösen szembetűnő a pozitív hatása a nitrifikációra hidegebb évszakokban, mikor a vízhőmérséklet az aerob zónákban 14 Celsius fok alá megy.

Phosphorus Guarde – Foszfor eltávolítás

A Phosphorus Guarde szageltávolítás és a képződő fölösiszap mennyiségének csökkentése mellett a szerves és szervetlen foszfor tartalmat köti meg.

Grease Guarde – Zsíreltávolítás

A Grease Guarde összetevői botanikai extraktok és más metabolizmust gyorsító természetes eredetű vegyületek. A termék éttermek és más vendéglátó-ipari egységek olaj- és zsírfogóinak fenntartási-karbantartási költségeit csökkenti jelentősen, azáltal hogy hatóanyagai az olaj- és zsírbontó mikroorganizmusok anyagcsere tevékenységét és hatékonyságát jelentősen növelik. A termék alkalmas olaj- és zsírszennyezés okozta csődugulások elhárítására is. Alkalmazása a BiocleanTM FOG termék adagolása mellett a leghatékonyabb.

SOS 5300 Hydrocarbon Treatment

Az SOS 5300 Hydrocarbon egy természetes botanikai extrakt, amely a szénhidrogén- kármentesítés területén használatos a különféle olajszármazékok biológiai lebontási folyamatainak gyorsítására. A termék egy enzimatikus rendszer és 12 mikrobatörzs speciális kombinációja. Ezek az élő enzimrendszerek a szénhidrogénláncok hasítását, valamint a hasítás során képződött rövidebb szénláncú szénhidrogének széndioxiddá és vízzé történő lebontását katalizálják. A mikrobák funkciója, hogy az enzimek pótlásáról gondoskodjanak.

Az SOS 5300 Hydrocarbon egyik egyedi jellemzője, hogy rendkívül gyorsan képes adaptálódni a legkülönfélébb szénhidrogén melléktermékek jelenlétéhez, az adaptáció után a rendszer ezen jelenlévő anyagok bontásához leginkább alkalmas enzimeket termeli. A készítmény a mikrobák számára megfelelő összetételű esszenciális tápanyagokat is tartalmaz a lehető legnagyobb, 100%-ot megközelítő hatásfok elérése érdekében. Ezek a tápanyagok továbbá a mikrobaszaporulatot is serkentik, ezáltal pedig az enzimtermelődést.

Az SOS 5300 Hydrocarbon-ban lévő további, élelmiszer tisztaságú, botanikai úton kinyert vegyületek burkot képeznek az olajcseppek és emulziós olajrészecskék körül, lehetővé téve ezzel az enzimek kötődését a szénhidrogén-molekulákhoz. Ezek a burokképző vegyületek a hidrofób olajcseppek felületét hidrofillé teszik, így segítve a mikrobák megtapadását a felületen. A termék mikrobái és hatóanyagai ellenállnak a fenol és fenolszármazékok mérgező hatásának.

Az SOS 5300 Hydrocarbon lakossági kiszerelésben már rendelhető, további információért kattintson ide >>>

C-5 Odor Neutralizer

A C-5 Odor Neutralizer egy természetes botanikai termék, mely a különféle szervesanyagok bomlásából származó szagokat semlegesíti. A bomláskor keletkező erős szaganyagok általában olyan szerves vegyületek, amelyek kén- vagy nitrogéntartalmú funkciós csoportokat tartalmaznak (kénbázisú merkaptánvegyületek, alacsony szénláncú, aminocsoportot tartalmazó szénhidrogének stb.). A szaghatást többnyire a proteineket és egyéb szerves vegyületeket bontó baktériumok anaerob légzése okozza, ekkor ugyanis a mikroorganizmus a légzéshez szükséges oxigént a proteinek aminocsoportjaiból vonja el.

A C-5 Odor Neutralizer rendszerbe juttatása esetén a szerves vegyületek bontása egy más biokémiai úton történik, így a szaganyagok nem szabadulnak fel, az esetlegesen keletkező kénhidrogént vagy ammóniát pedig a BioGuarde termékek bevezetőjében említett kozimáz rendszer köti meg, amely sejtfunkcióihoz e két anyag “üzemanyagként” szolgál.

A C-5 Odor Neutralizer lakossági kiszerelésben már rendelhető, további információért kattintson ide >>>

Flush Guarde

Az első természetes hatóanyagú termék vegyszerek és savak nélkül, mely megoldást jelent a háztartások WC-inek karbantartására. Egy szilárd blokk elhelyezése a perem alatt hosszú időre megvédi a WC-t és a lefolyó csővezetékeket a vízkő, vas és egyéb lerakódásoktól, ill. a csővezetékeket a dugulástól. Ezen kívül eltávolítja a lefolyóból származó kellemetlen szagokat, és tisztítja a szennyvizet is.