Anaerob rothasztók biotechnológiai optimalizálása, és technológiai tanácsadás nyújtása

Cégünk szennyvíztisztító telephez tartozó, valamint mezőgazdasági hulladékokat és termékeket feldolgozó biogáz üzemek biotechnológiai optimalizálását egyaránt vállalja. A biotechnológiai optimalizálás Bioclean STP és BioBooster Micro termékeink alkalmazásával történik.

A termékbemutatónkban részletesen ismertetett mikroba-enzim-nyomelem komplex, a Bioclean STP az anaerob rothasztási folyamatok – hidrolízis, savképzés, acetátképzés, és metánképzés – intenzifikálásán, és egyensúlyba hozásán keresztül biztosítja meghatározott anyagfeladás mellett a biogáz hozamának növekedését.

Emellett a rothasztók jellemző üzemi problémáját jelentő habzás kontrollját is elősegíti a termék azáltal, hogy a habzást okozó vegyületek – például olajok, detergensek, vagy fonalas baktériumok bomlástermékei – gyors lebontását biztosítja.

A kezelés hatásaként a biogáz kénhidrogén koncentrációja jelentősen csökken. A csökkenő kénhidrogén koncentráció a kénhidrogén és az elegyben lévő szulfid biológiára gyakorolt inhibeáló/toxikus hatását mérsékli, illetve a gépészeti elemek élettartamát jelentősen növeli.

A Bioclean STP-vel kezelt rothasztó ellenállóbb a toxikus és inhibíciós lökésekkel szemben, gyorsabban alkalmazkodik a mezőgazdasági rothasztók esetében gyakran, szezonálisan változó anyagfeladáshoz. Mérgezéseket követően a rendszer gyorsabban regenerálódik.

A biotechnológiai kezelést egy, az anaerob bontást végző baktériumok számára létfontosságú vitaminokat, mikroelemeket és nyomelemeket tartalmazó komplex termék, a BioBooster Micro adagolásával egészítjük ki.

A feladott nyersanyagok összetételének lehetőség szerinti optimalizálása és egyes technológiai paraméterek – pl. reaktorhőmérséklet, keverés –  beállítása elengedhetetlenül szükségesek a biogáz hozam maximalizálásához, és az üzemstabilitás biztosításához. A biotechnológiai készítmények adagolása mellett cégünk, vevőink igényeit figyelembe véve és folyamatosan nyomon követve az elért eredményeket, folyamatos technológiai tanácsadást nyújt.

Szolgáltatásunk igénybevételéből származó előnyök:

•    Biogáz hozamának növekedése, stabilizálódása
•    Csökkenő szulfid és kénhidrogén koncentráció az elegyben illetve a biogázban
•    Habzáskontroll
•    Javuló üzemstabilitás, gyors regenerálódás toxikus és inhibíciós lökéseket követően
•    Technológiai szaktanácsadás