Fővárosi Közterületfenntartó Zrt. – C5 Odor Neutralizer hatékonyságának vizsgálata települési szerves szilárd hulladékon alkalmazva

Az FKF Zrt. 2007. tavaszán vizsgálta a C5 Odor Neutralizer szilárd hulladékon alkalmazott hígított változtának alkalmasságát rothadó települési szerves szilárd hulladék esetében. A minták felületét javaslatunkra vékonyan bepermetezték a híg C5-tel. A hatást 24 óra elteltével olfaktórikus módszerrel ellenőrizték, és a végeredmény szerint a C5-tel permetezett minták nem árasztottak bűzt, teljesen szagtalanná váltak. Az FKF Zrt. minősítése szerint a C5 Odor Neutralizer szageltávolító képessége települési szilárdhulladékon megfelelő.

Az FKF Zrt. az MSZ 4391-76 szabvány (Korróziós tömegveszteség meghatározása) szerint korróziós vizsgálatot, és az MSZ 22902-4 szabvány (Sinapis alba /mustár/ gyökérnövekedés-gátlás teszt) szerinti ökotoxikológiai tesztet is elvégzett a C5 Odor Neutralizerrel. A tesztek eredménye szerint a termék sem alumíniumra, sem acélra nem korrózív, valamint ökológiai gátlóhatása nincs.