Cégismertető

A harmadik évezredben az emberi társadalom egyik legnagyobb kihívása és feladata a felszíni vízkészletek védelme. A túlzott iparosodás és a civilizáció térhódítása következtében egyre nagyobb szennyezőanyag-terhelés éri a folyókat, az őket terhelő szennyvíztisztító telepek tisztítási hatásfoka az esetek nagy részében nem kielégítő. Bár a biológiai szennyvíztisztítási technológiák területén az elmúlt évtizedekben figyelemreméltó fejlődés volt tapasztalható, a tisztítási folyamat egy kulcsfontosságú tényezője kevés figyelmet kapott: az eleveniszap, amely a nyers vagy előkezelt szennyvízben lévő szennyezőanyagok lebontásáért felelős. Az eleveniszap tulajdonképpen minden biológiai tisztítási technológia lelke. Annak a ténynek, hogy a kutatások és fejlesztések során háttérbe szorult, valószínűleg az alkotó mikroorganizmus fajták óriási számának és megoszlásának változó mivolta az oka (nincs két egyforma eleveniszap). Pedig a biológiai iszap adott telepre optimalizálásával a rendszer tisztítási hatásfoka és kapacitása jelentősen növelhető komolyabb beruházás nélkül.

A tavakat és holtágakat ugyanakkor a környező települések kommunális illetve a vizek mellett elterülő mezőgazdasági földterületek főleg műtrágya eredetű beszivárgó szennyezőanyagai veszélyeztetik, melyek eredményeképpen az állóvizek ökológiai egyensúlya felborul. Ez a vízinövények túlburjánzásához, algásodáshoz, túlzott mértékű szerves iszapképződéshez, a víz oldott oxigén koncentrációjának csökkenéséhez, a vízminőség romlásához, előrehaladott esetekben az élővilág pusztulásához vezethet. Ezen felszíni vizek bioremediációja mindannyiunk közös érdeke, ha növelni akarjuk az ország turisztikai vonzerejét, vagy csupán egy tisztább, élhetőbb környezetet szeretnénk hagyni utódaink számára.

A Malatech Water Kft-t környezetvédelem iránt elhivatott szennyvíztechnológusok alapították 2006. januárjában, olyan szakemberek, akik komoly felelősséget éreznek a környezet védelme iránt, küldetésüknek érzik a felszíni vizek minőségének javítását, valamint tisztaságának megóvását.

Fontos és alapvető irányelv számunkra, hogy minden területen az alkalmazott biotechnológiai készítmények, a BioClean és a BioGuarde termékcsaládok, amelyeknek cégünk kizárólagos Európai forgalmazója, csak természetes eredetűek legyenek, semmiféle vegyszert, génmódosított kultúrát, egészségre káros vagy más szennyezőanyagot ne tartalmazzanak.

Tekintse meg termékeinket, szolgáltatásainkat, referenciáinkat!

Malaczkó Szabolcs
ügyvezető igazgató